Tips autorijden in Frankrijk

frankrijk autorijden

Tips autorijden in Frankrijk

pascal No Comment
Geen categorie

Je hebt lang gezocht en besloten. De vakantie dit jaar heeft als eindbestemming Frankrijk. Of je nu gaat voor de historie, cultuur of de wijn, Frankrijk heeft voor bijna iedereen wat te bieden. Een ander voordeel van Frankrijk is dat het met de auto niet zo ver rijden is. Of wanneer je toch liever het vliegtuig pakt kan je altijd ter plekke nog kiezen voor autohuur. Eenmaal in Frankrijk is het alleen nog maar zaak om te genieten. Maar om geen verrassingen tegen te komen wanneer je met de auto onderweg bent is het handig om je ingelezen te hebben op de wetgeving voor autorijden in Frankrijk. Om je daarbij een handje te helpen zijn dit vast een aantal tips.

Verkeersregels

In Nederland is het uiteraard verboden om tijdens het rijden gebruik te maken van je mobiele telefoon. In Frankrijk gaan ze hier nog een stapje mee verder. Je mag daar namelijk ook niet bij stilstand van de auto je mobiel erbij pakken, dus ook niet voor het stoplicht of wanneer je stilstaat in de file. Je mobiel mag enkel gebruikt worden als navigatiesysteem, maar deze mag je dus ook niet aanraken tijdens het rijden. Als muziekliefhebber moet je ook oppassen, want er mag geen muziek geluisterd worden door middel van een koptelefoon of oortjes terwijl je bestuurder bent van een auto.

Rijden door de bergen

In Frankrijk zijn vanzelfsprekend hoge bergen die ook weer bepaalde regels met zich meebrengen. Je zal geregeld door een tunnel moeten rijden om ergens te komen. In tunnels geldt dat je je dimlichten verplicht aan moet hebben. Ook wordt verwacht dat je in tunnels meer afstand houdt van je voorgangers. Als je de bergen ingaat betekent dit dat je voorrang hebt wanneer je omhoog rijdt.

Meenemen in de auto

Wat veel mensen niet weten is dat het meenemen van een alcoholtest in je auto in Frankrijk verplicht is. Echter kan je geen boete krijgen voor het niet bezitten van een alcoholtest. Daarnaast moet in elk geval een veiligheidshesje aanwezig zijn voor de bestuurder voor het geval van pech, maar wordt geadviseerd om meerdere hesjes mee te nemen voor alle passagiers. Tot slot is het bezit van een gevarendriehoek ook verplicht.

Dit zijn niet alle regels die gelden wanneer je in Frankrijk de weg op gaat maar geven je wel een inzicht. Wil je een auto of bus huren om mee naar Frankrijk te rijden, dan dien je dit altijd aan te geven aan het verhuurbedrijf.