Ontdek vakantieland frankrijk: Camping boeken in de Auvergne!

scott-goodwill-y8Ngwq34_Ak-unsplash

Ontdek vakantieland frankrijk: Camping boeken in de Auvergne!

pascal No Comment
Geen categorie

Je bent van plan om een vakantie naar Auvergne (Frankrijk) te boeken? Geweldig! Er is hier veel te zien en te doen. In deze blog geven we je een overzicht van wat je kunt verwachten. Wil je niet langer wachten? Zoek dan direct mooie Campings in het Franse Auvergne uit. 

Waarom de Auvergne?

Auvergne is een prachtige bestemming met veel diversiteit. Je vindt hier een unieke mengeling van kunst, cultuur, geschiedenis, natuur en gastronomie. Er zijn tal van interessante bezienswaardigheden die je kunt bezoeken, zoals de kastelen, kloosters, kunstgalerijen, musea en natuurparken. De steden, dorpen en stadjes zijn rustiek en vriendelijk. De lokale bevolking is gastvrij en er is een groot aanbod aan leuke activiteiten zoals wandelen, fietsen, kajakken en paardrijden.

Vervoer en bereikbaarheid 

De meest gebruikelijke manieren om naar Auvergne te reizen zijn met het vliegtuig, de trein of via de weg. Er zijn veel luchthavens in de buurt, waaronder Clermont-Ferrand Auvergne Airport en Limoges International Airport. Vanaf hier is het gemakkelijk om met de trein of de bus naar de stad te reizen. Als je met de auto reist, zijn er verschillende wegen die je kunt nemen, afhankelijk van waar je vandaan komt.

Campings & Accommodaties

Er zijn veel hotels, campings en pensions te vinden in Auvergne, variërend van goedkope hostels tot luxe resorts. Er zijn ook verschillende glampings waar je kunt overnachten. Als je op zoek bent naar iets meer rust en privacy, kun je ook een vakantiehuis of een appartement huren. Hieronder vind je direct onze top 10 met mooie campings in deze regio

Top 10 campings in de Auvergne (frankrijk)

  1. Camping du Lac Chambon
  2. Camping des Sources
  3. Camping le Parc
  4. Camping La Grange
  5. Camping La Ferme
  6. Camping Le Logis
  7. Camping La Tour
  8. Camping de La Volcans
  9. Camping La Plaine
  10. Camping La Cascade

Activiteiten 

Auvergne biedt een verscheidenheid aan activiteiten, waaronder wandelen, fietsen, kajakken, paardrijden, skiën en nog veel meer. Er zijn veel bezienswaardigheden zoals kastelen, kloosters, kunstgalerijen, musea en natuurparken om te bezoeken. Als je van winkelen houdt, zijn er ook tal van markten en winkels in de stad. Voor degenen die van het nachtleven houden, zijn er veel bars, clubs en restaurants om te bezoeken. 

Waarom kiezen voor dit gebied?

Auvergne is een prachtige bestemming vol met avontuur, cultuur en gastronomie. Er is veel te zien en te doen, waardoor het een ideale bestemming is voor iedereen, of je nu op zoek bent naar rust of avontuur. Zo vind je er heel veel mooie bosrijke campings. De lokale bevolking is zeer gastvrij en je zult zien dat er veel te ontdekken valt. Dus wat je ook zoekt, je zult het zeker vinden in de Auvergne.